Speciale
lessen

Krav Maga

Krav Maga bij Ultrasport!

KRAV MAGA is hét systeem om jezelf zo goed en zo snel mogelijk te kunnen verdedigen. Waar je ook bent en in welke situatie je ook verkeert, je bent er klaar voor!
KRAV MAGA is een Hebreeuws begrip en betekent in het Engels “Contact Combat”. Krav Maga werd oorspronkelijk ontwikkeld in Israël voor het Israëlische leger. Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging, zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld.
KRAV MAGA is een ‘’self defense and fighting system’’ met als doel een ieder, man of vrouw, ongeacht lichamelijke conditie, de mogelijkheid te geven zichzelf en naasten op een zo effectief mogelijke manier te leren verdedigen. Krav Maga werd ontwikkeld voor een breed publiek en is daarom te gebruiken voor het leger, justitie, veiligheidsdiensten en burgers.
KRAV MAGA is het specialisme van Institute Krav Maga Netherlands. U kunt bij ons terecht als particulier en bedrijf om reguliere of speciale lessen, workshops en cursussen te volgen in het kader van zelfverdediging en weerbaarheid volgens het KRAV MAGA systeem. In de lessen trainen we de mentale en fysieke weerbaarheid, we vergroten de lichamelijke conditie, kracht en lenigheid en we leren om te gaan met agressie en stress. Ons instituut verzorgt wekelijkse lessen voor volwassenen (mannen èn vrouwen), tieners en kinderen op vele locaties in Zuid-Oost Nederland.
Krav Maga technieken worden gekenmerkt door een logische benadering van zelfverdediging- en gevechtssituaties, welke gebaseerd zijn op de natuurlijke reflexen van het lichaam. Hierbij kan men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog niveau bereiken. Bij Krav Maga draait het niet alleen om kracht, maar vooral om het gebruik van de hersens.
Zoals iedere realistische vorm van zelfverdediging is Krav Maga niet aan regels gebonden, behalve natuurlijk de regels van de wet. De beoefenaar van Krav Maga zal dan ook indien mogelijk conflictsituaties proberen te vermijden, maar in het geval van een daadwerkelijke conflictsituatie, alles doen om zich te verdedigen. Kortom Krav Maga is een uniek systeem dat internationaal erkend wordt als een innovatieve, effectieve en zeer praktische zelfverdedigingmethode.
Vorige slide
Volgende slide

Wat maakt Krav Maga nu zo sterk?

Er zijn meerdere voordelen die het systeem zo aantrekkelijk maken.

Relatief gezien is Krav Maga;

Bovenstaande geeft dus aan dat de oefeningen die we geven niet zomaar bedacht zijn. Ze berusten op praktijksituaties die zich decennia lang hebben voorgedaan. Tijdens de les zal je wel merken wat we hiermee bedoelen.

Trainingen en benodigdheden

De lessen zijn nooit hetzelfde. De stof is zodanig gevarieerd dat de lessen nooit te voorspellen zijn. Dat maakt de lessen zo aantrekkelijk; je gaat staand en/of liggend sparren (= oefenen), technieken doornemen in allerlei situaties.

Ook factoren als conditie, kracht, lenigheid of reactiesnelheid worden onder de loep genomen. Immers, waar zijn we als we de juiste technieken hebben, maar geen conditie of kracht. We hoeven geen super atleten te zijn, maar een beetje van alles is toch mooi meegenomen.

De eerste lessen zullen qua hardheid rustig zijn. Pas als je de juiste technieken onder de knie hebt, kunnen we wat meer ‘doorkomen’, omdat je je op de juiste manier kan verdedigen. Echter, wil je rustig blijven trainen hoe hoog je niveau en wat voor reden dan ook ( bijv. beroep, leeftijd of blessure), dan blijft dit mogelijk !

Kleding en materiaal 

We trainen in een lange zwarte broek, zwart IKMN shirt en (schone) sportschoenen. Voor de eerste keer kan je gewoon je eigen kleding meenemen, begin je echt met de lessen dan kan je het Krav Maga tenue via de sportschool aanschaffen (www.kravstore.nl).

Beschermingsmateriaal zoals een bitje en tok zijn verplicht voor de lessen. Overig beschermingsmateriaal zoals scheen- en wreefbescherming en bokshandschoenen worden geadviseerd (vooral voor de hogere levels) maar zijn niet verplicht.

Trainen bij Institute Krav Maga Netherlands!

Trainen bij Institute Krav Maga Netherlands (IKMN) betekent dat je traint bij een professionele school waarbij kwaliteit en passie voor Krav Maga hoog in het vaandel staat. IKMN is één van de eerste en grootste Krav Maga scholen van Europa. De lessen worden verzorgd door hoog gekwalificeerde, zeer gedreven en enthousiaste instructeurs. IKMN werkt met het hoogst opgeleide Krav Maga team van Nederland en hier zijn we trots op. Ons team is opgeleid en gecertificeerd door de International Krav Maga Federation (IKMF), Krav Maga Global (KMG), United Krav Maga, het Wingate Institute en Nat Holman School for Instructors & Coaches.
Ons instructeursteam bestaat uit 21 personen namelijk de hoofdinstructeur Heath Leavitt (Expert 3) en de instructeurs Roy (Expert 2), David (Expert 1), Edward (Expert 1), Tom (Expert 1), Jorn (G4), Jamie (G4), Rob (G4), Niels (G4), Geertjan (G4), Christiaan (G3), Dinneke (G2) & Christopher (G1), Kidz Krav instructeur Roberto (G3), instructeurs-in-opleiding Rob (G1), Gideon (G1), Gabriel (P5), Bas (G1) en Frederiek (P5), en Kidz Krav instructeurs-in-opleiding Rijeandrow (G1) en Mirjam.
Onze club heeft bijna 500 leden. Naast Krav Maga voor volwassenen (mannen èn vrouwen) is IKMN ook gespecialiseerd in het geven van Kidz Krav (6-12 jaar), Krav Maga voor Tieners en Krav Maga voor Senioren (55+). Tevens hebben wij de specialismen in huis om Krav Maga training te geven aan politie (Law Enforcement) en defensie (Military) en verzorgen wij vele workshops en trainingen voor scholen en bedrijven. Daarnaast is ons team gecertificeerd in Primal Move/ Ground Force Method.
Je krijgt bij ons altijd les in een relatief kleine groep. Je zult tijdens een IKMN les dus nooit in een zaal staan met 30 of 40 andere leden. Wij geloven in persoonlijke aandacht en begeleiding. Daarnaast streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit.
Onze leerlingen zijn gemotiveerde, sportieve mensen. Mannen en vrouwen van verschillende achtergronden en verschillende opleidingsniveaus die allemaal 1 ding gemeen hebben: ze trainen bij Institute Krav Maga Netherlands! Samen vormen zij een hechte club.
Ben je geïnteresseerd in Krav Maga? Zoek je een zelfverdedigingssysteem wat echt werkt? Wil je graag werken aan je conditie en uithoudingsvermogen en af en toe eens je sportieve grenzen opzoeken?
Vorige slide
Volgende slide