Groeps
Lessen

Pilates voor evenwicht

Bij Ultrasport ben je aan het juiste adres als je zoekt naar een trainingsmethode om een soepeler en evenwichtiger lichaam te krijgen. Met onze pilates in Nijmegen zorgen we ervoor dat spiergroepen versterken en rekken om jouw doelstellingen voor elkaar te kunnen krijgen. Deze work-out is bovendien voor iedereen toegankelijk.

Een effectieve body work-out

Pilatessessies helpen je om zowel geestelijk als lichamelijk beter in balans te komen. Het bestaat uit een serie vloeiende bewegingen die je op een zachte ondergrond uitvoert. De nadruk leggen we op geconcentreerd bewegen en ademhalen. Zo word je bewust van je lichaam en leer je vloeiende gecontroleerde bewegingen maken. Pilates helpt je op deze manier kort gezegd met je houding in het dagelijkse leven en met het verbeteren van sport. Spieren maak je flexibeler en raken daardoor minder snel geblesseerd. Je ontwikkelt als het ware lange en sterke spieren en verbetert je innerlijke core die je wervelkom ondersteunen. Je creëert een sterke rug, been- en armspieren met lange elegante vormen én een strakkere buik. Tegenwoordig adviseren fysiotherapeuten patiënten met nek- en rugklachten zelfs steeds vaker om pilatestrainingen te volgen.

Voordelen van pilates

Volg je een pilatesles? Dan krijg je te maken met verschillende voordelen. De work-out:

  • Voorkomt blessures bij een andere sport
  • Is geschikt voor jong en oud en ook tijdens de zwangerschap
  • Maakt het mogelijk om op een eigen niveau te trainen
  • Werkt ontspannend
  • Verbetert kracht, flexibiliteit en balans
  • Vermindert of voorkomt nek- en rugklachten
  • Zorgt voor mooie gedefinieerde armen en benen én een strakke buik

Ben je nieuwsgierig naar de pilates van Ultrasport in Nijmegen? Geef je op voor een gratis proefles door te bellen naar 024 675 62 45 of door het contactformulier in te vullen. Vragen stellen kan tevens via een van deze wegen. Direct een abonnement aanvragen? Dat kan via het inschrijfformulier.